What will be the selling rate for getting a profit of 20% ?

A seller purchases the green colour of holi from two dealers, 5 kg from a dealer at a rate of 60 rupees per kg and 7 kg from other dealer at a rate of 80 rupees per kg . If he sells the colour after mixing, then what will be the selling rate for getting a profit of 20% ?

What will be the selling rate?

A seller purchases the green colour of holi from two dealers,
5 kg from a dealer at a rate of 60 rupees per kg and
7 kg from other dealer at a rate of 80 rupees per kg .
If he sells the colour after mixing,
then what will be the selling rate for getting a profit of 20% ?

Thinker Asked on November 5, 2015 in Interview Puzzles.
Add Comment
2 Answer(s)

5 kg purchased from a dealer at 60 rupees per kg
Therefore total cost per 5 kg = 60 x 5 = 300

7 kg purchased from 2nd dealer at 80 rupees per kg
Therefore total cost per 7 kg = 80 x 7 = 560

Therefore total cost for 12 kg = 300 + 560 = 860
Hence cost per kg 860/12 = 71.66
Profit = 20%
Therefore Selling price = Cost price + Cost price x 0.2
= Cost price x 1.2
= 71.66 x 1.2 = 86

 

[quads id=”1″]

Bindas+ Answered on January 22, 2016.
Add Comment

144

Thinker Answered on May 8, 2016.
Add Comment

Your Answer

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.